BLOG RASMI PASUKAN DEBAT BAHASA MALAYSIA UTP

Liga Debat 2009 berakhir dengan perlawanan akhir yang menemukan pasukan kerajaan (Iswadi, Aqilah, Syafril) dan pembangkang (Khazaidi, Saira, Rozaidi). Usul yang dibahaskan ialah “Kemerosotan Mutu Graduan Punca Utama Pengangguran”. Liga Debat 2009 merupakan sebahagian daripada perancangan latihan dan simulasi pertandingan sebagai persediaan untuk pertandingan akan datang. Perlawanan menarik ini berkesudahan dengan keputusan:

Pendebat Terbaik Akhir: MOHD KHAZAIDI

Margin: 2.25

Juri: 4-1

Usul Ditolak. (Pemenang: Pembangkang)

Tahniah kepada semua pemenang. Tingkatkan prestasi anda semua dan perbaiki kelemahan yang ada untuk menjadi pendebat yang lebih baik bagi masa akan datang.

Advertisements

Comments on: "KEPUTUSAN AKHIR LIGA DEBAT 2009" (5)

  1. acap03 said:

    Good Luck kepada semua pendebat UTP untuk persiapakan ROYAL.
    Prove to world, yes,We can!

  2. Tahniah buat seme. inilah satu kekuatan kita. Family Debat UTP!! yahooo!

  3. congratulations!

    Tak caya yang budak-budak baru esp the beginner yg baru 1st time perform did well kali ni. Untuk yang lead team, keep it up! Sgt menghargai kerja keras korg. Bila korang belajar berdikari dalam team, then korang dah nampak kematangan untuk perform.

    Tahniah.

  4. pemerhati said:

    Kenapa tak buat gempak2? saya pun nak masuk!

    • Sebenarnya debat ni merupakan training untuk pendebat yang ada. Dan tugasan mereka mencari pendebat baru untuk team mereka. Huhu. Mungkin pemerhati boleh join pasukan debat untuk mengetahui perkembangan latihan mereka.

      Terima kasih.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: